Vyhledávání


Kontakt

Bazyhoweb

E-mail: lukasbazala2@seznam.cz

Rybičky 48

22.04.2012 08:59

 

Skupina Rybičky 48 vznikla v listopadu 2002 v téže sestavě jako hraje dodnes. Původně se jmenovala Banánové rybičky, ale byla nuceno svůj název změnit. 

Na svém kontě má několik vítězství např. 3. místo v soutěži Radia Beatu Naděje Beatu či vítězství v internetové soutěži Rock for people 2004.

Populární kapela Rybičky 48, jejíž klip k singlu OOOU! obhájil pětkrát po sobě zlatou příčku v hitparádě ESO a na YouTube.com byl shlédnut v jedné verzi bezmála 58 000 krát a v druhé dokonce již více než 186 000 krát, bude oslavovat. Na Rokycany festu 8.8. 2008 oslaví Kuba Ryba své 24. narozeniny a společně s Petrem a Ondrou i svůj 300. Koncert! „Za šestnáct let mi bude padesát bez desíti,“ říká s úsměvem na rtech Kuba. Už na samotný koncert se dostaví velkolepě - na festival přiletí vrtulníkem! Tato kapela tří mladíků z Kutné hory se snese z nebe na podium, podobně jako bývá k vidění jen u úspěšných zahraničních kapel. V České republice se nikdy nic podobného neuskutečnilo ani u těch nejslavnějších osobností vystupujících na největších festivalech.

„Jelikož naše muzika osloví občas i starší publikum, stalo se to, že jsme se zalíbili chlapíkovi, který má vrtulníky a nabídl nám, že nás na Rokycany Fest hodí právě tím vrtulníkem,“ říká Petr z Rybiček 48 a doplňuje: „Pak jsme koukli, že to bude zrovna 300. koncert a navíc Kuba bude mít narozeniny – no lepší příležitost bychom letos těžko hledali!“

Velice chytlavá melodie a vtipné texty z druhého alba AMORES PERROS, VOE! dostali Kubu, Petra a Ondru z Rybiček 48 na výsluní české hudební scény. Jejich vystoupení si užívají mladí, ale výjimkou není ani padesátiletý pár. V kotli přes stagí si užívají půvabné mladé fanynky, ale i skalní příznivci již legendárních kapel jako jsou Tři sestry, kteří znají texty písní Rybiček 48 a zpívají společně s kapelou. Tak vypadají v současné době koncerty velmi nadějné trojky na letních hudebních festivalech.

Na vystoupení kutnohorské formace jezdí tisíce lidí i na festivaly jako je Rock for People, O2 Sázavafest či Votvírák, na kterém Rybičky 48 hráli souběžně s kapelou Kryštof a přesto si získala publikum dvou a půl tisíce lidí. Kapela nebude chybět ani na Rokycany festu, pořádaném v rámci Votvírák tour 8.8. 2008. Nejen toto datum se třemi osmičkami bude na jejich vystoupení působivé. Kuba, Petr a Ondra tou dobou budou mít za sebou 299 koncertů a ten třístý si skutečně užijí. Nepřijdou pěšky, nepřijedou ani autem ani po vodě – přiletí vrtulníkem z Karlštejnu, a předvedou nezapomenutelnou hodinovou show od 19:00 do 20:00. „Číslo 300 není malé a jsme rádi, že jsme to zatím přežili,“ nechal se slyšet charismatický kytarista Petr Lebeda.
 
TOPlist